Sunday, October 9, 2011

hidup bagaikan rama-rama

hello semua,:)

rama2 boleh dikategorikan sebagai serangga (betol ke ni),sebelum terbnetuk nya sayap yang cantik,terbang kedana kemari, mempersonakan semua orang,rama2 tersebut melalui hidup yang sukar unutk mencari makan, lari dari pemangsa,disepak oleh bdk2,dibuat permainan oleh kanak2 dan sebagainya..

selepas mnjadi rama2,ia memnarik perhatian orang ramai dan jugak manusia yang sukakan kecantik dan menolak ketepi perkara yang jelik dipndangn mereka.inilah manusia (sebahgian sahaja)

begitulah jugak hidup manusia, dari bayi,kank2 kecil,kanak besar,remaja,dewasa dan tua...bezanya dengan rama2 ialah manusia dijaga oleh ibu bapa mereka tetapi ada segelintir daripada manusia masih lg mengabaikan mak bapak mereka bila da besar. derhaka dan terus derhaka cerita yang kita dengar setiap hari, biarlah mereka jahat ke baik ke,mereka da besarkan kamu2 semua..besyukur lah kamu-kamu semua.
alamak,gmbar xsharp..sori

2 comments:

  1. tapi syg kan , rama2 cuma bole hidop sekejap je . sebelum jdi rama2, ulat tuh terpaksa menghadapi pelbagai rintangan , then ble dah jdi rama2 syg nya hanya bole hidup utk seketika .

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah keistimewaan dia..menceritakan kita ni hanya hidup sekejap juga

      Delete